Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μια ματιά στη συνέπεια του ΚΚΕ μέσα από την κατάσταση στην Τυποεκδοτική ΑΕ.

Ας δούμε συνοπτικά το δράμα της Τυποεκδοτικής, επιχείρησης του ΚΚΕ. Η Τυποεκδοτική έκανε αίτηση στις 27.1.2012 για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ομολογώντας στο (αστικό) κράτος και ενώπιον του Πρωτοδικείου ότι η επιχείρηση χρειάζεται εξυγείανση.


Ριζοσπάστης: «Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011.»

Αυτό που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αρχικά (και πριν περάσουμε στα οικονομικά της εταιρίας) είναι αν το ΚΚΕ που ως κόμμα καταφεύγει ή όχι στην αστική δικαιοσύνη. Σε αρκετές περιπτώσεις όπως σε παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, σε απολύσεις εργαζομένων κλπ το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν καταφεύγει στην αστική δικαιοσύνη η οποία υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, κάτι που έχει γραφτεί σε πλείστα όσα άρθρα στο Ριζοσπάστη όπως:

Ολοι οι μηχανισμοί σε δράση για την υπεράσπιση του κεφαλαίου http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5775067&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%2B%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%97



Σε ποιες περιπτώσεις όμως το ΚΚΕ «άλλαξε γνώμη» και κετέφυγε στη δικαιοσύνη; Η μια περίπτωση ήταν για το γεγονός ότι παραμονές των εκλογών κάποιος άνοιξε έναν λογαριασμό στο twitter προτρέποντας τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ημέρα λοιπόν των εκλογών και πάνω από την κάλπη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όταν η Ελλάδα στενάζει από τα αντιλαϊκά μέτρα και το μνημόνιο προτίμησε να απευθυνθεί στην εργατική τάξη καταγγέλοντας το twitter της google και λέγοντας επί δυο λεπτά αλαμπουρνέζικα σε σχέση με το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τονίζει δε, ότι έχουν ήδη απευθυνθεί στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος (!!!) και ότι η αστυνομία κωλυσιεργεί να κάνει άρση απορρήτου και να συλλάβει τον ένοχο. 

Δια του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο:



Ας μην ξεχνάμε ότι η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αρνήθηκε να κάνει μήνυση στο βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη για τη βιαιοπραγία εναντίων της στην εκπομπή του ΑΝΤ1. Θέλουν λοιπόν να μας δείξουν ότι τα χαμένα ψηφαλάκια του twitter είχαν μεγαλύτερη αξία ώστε να γίνει το κυρίαρχο θέμα από πλευράς ΚΚΕ την ημέρα των εκλογών και να καταφύγουν στην αστική δικαιοσύνη που τόσο πολύ μεροληπτεί κατά τη γνώμη τους υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου;

Στο θέμα της Τυποεκδοτικής εντοπίζεται η δεύτερη αντίφαση. Πολλές φορές γίνεται μνεία στο Ριζοσπάστη για τις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των «καπιταλιστικών τερτυπίων» που τους προσφέρει το κράτος ώστε να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και να αθετούν με τη βοήθεια του νόμου της υποχρεώσεις τους.

Στην περίπτωση της Τυποεκδοτικής η ΚΕ του ΚΚΕ κάνει σαφέστατα χρήση σε εκείνα τα τερτύπια που έκαναν χρήση μόνο οι «μπαταχτζήδες» καπιταλιστές. Ας δούμε όμως τι έλεγαν μέχρι τώρα στο Ριζοσπάστη για το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα:

Υπό καθεστώς ομηρίας οι εργαζόμενοι (οι εργαζόμενοι στο ΑΛΤΕΡ)


Ωμός εκβιασμός της εργοδοσίας (το αρθρο 99) για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6147694&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%9F+%2B99

Και πολλά ακόμα για το ΑΤΛΑΝΤΙΚ κλπ

Στην περίπτωση της Τυποεκδοτικής  τι συνέβη; Δεν κατέφυγε η εταιρία του ΚΚΕ στο άρθρο 99 για να αποφύγει να πληρώσει τους πιστωτές τους όπως κάνουν οι κοινοί «μπαταχτζήδες»; Και ακόμα χειρότερα, δεν μπήκε στο άρθρο 99 για να αποφύγει να πληρώσει τους εργαζόμενους της εταιρίας οι οποίοι είναι μέχρι σήμερα απλήρωτοι; "Εργασιακή Ομηρεία" λοιπόν το άρθρο 99 για τους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ ή των Ναυπηγείων Ελευσίνας αλλά όχι για τους εργαζόμενους της Τυποεκδοτικής του ΚΚΕ;

Επίσης, καλό είναι να δούμε τι έκανε το ΚΚΕ όταν 14 εργαζόμενοι (Κυριάκος Ζηλάκος, Παναγιώτης Κακαλής, Κώστας Δέτσικας, Γιώργος Φλωράτος, Μελίνα Ζιάγκου, Χριστίνα Μαυροπούλου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Διαμαντή, Νίκος Πέρπερας, Γιώργος Γεωργουβιάς, Γιώργος Μιχαηλάρης, Κώστας Κρεμμύδας, Μάρκος Δολόπικος, Γιάννης Φωτούλας) της Τυποεκδοτικης κινήθηκαν ζητώντας τα ΔΕΔΟΥΛΕΜΕΝΑ τους και καταφεύγοντας στην ΕΣΗΕΑ. Το ΚΚΕ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, ονοματίζοντας και στοχοποιώντας τους ως εχθρούς του κόμματος. 

Παραθέτω την ανακοίνωση από το site του Ριζοσπάστη:

Μεταξύ άλλων η στοχοποίηση των απλήρωτων κομμουνιστών από το Ριζοσπάστη αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι προσπάθησαν να σπιλώσουν το κόμμα στην ΕΣΗΕΑ λέγοντας. 

Ριζοσπάστης (14/2/2013):
«Η επιδίωξή τους είναι σαφής. Να περάσουν τη λογική ότι ο «Ριζοσπάστης» λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, ταυτίζοντάς τον με τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία χρηματοδοτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι - ιδιοκτήτες τους. Να περάσουν την αντίληψη ότι το ΚΚΕ, που τους είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί την έκδοση του «Ριζοσπάστη», είναι στυγνός εργοδότης.»

Και μην ξεχνάμε ότι στην Τυποεκδοτική τυπώθηκαν  οι απεργοσπαστικές εφημερίδες Ελέυθερος Τύπος, Κόσμος του Επενδυτή και Γαύρος στην απεργία που είχε προκυρήξει η ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 16/6/2013. (Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών http://www.efsyn.gr/?p=61317) Επίσης, η ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου που συντάσσεται με το ΠΑΜΕ όταν ο 902 μετέδιδε το πρόγραμμα της κλειστής ΕΡΤ ΔΕΝ απήργησε ενώ η Τυποεκδοτική εξέδωσε κανονικά τις εφημερίδες που αποτελούσαν πελάτες της παρά την απεργία της ΕΣΗΕΑ συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Εκείνη την ημέρα να θυμηθούμε ότι ο «απεργιακός Ριζοσπάστης» που κυκλοφόρησε (θεωρητικά) μονο για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΡΤ κυκλοφόρησε με πλήθος διαφημίσεων στις σελίδες του όπως ο Τραπεζικός Ομιλος της Τραπεζας Πειραιώς.
Ας ρίξουμε όμως και μια ματιά στα οικονομικά της Τυποεκδοτικής. Η εταιρία του ΚΚΕ έλαβε τρεις μεγάλες επιχορήγησεις κατά τις διάρκεια των ετών 2006-2009. 


Συγκεκριμένα το 2006 στον αναπτυξιακό νόμο που καταψήφισε το ΚΚΕ η Τυποεκδοτική έλαβε
329.528 ευρώ (ΦΕΚ 1762/2006, δες φώτο)

Με τον αναπτυξιακό νόμο του 2007 που επίσης το ΚΚΕ καταψήφισε η Τυποεκδοτική έλαβε:
1.010.383 ευρώ (ΦΕΚ 569/2007)

Ενώ με τον αναπτυξιακό νομο που επίσης καταψήφισε το 2009 η Τυποεκδοτική έλαβε:
906.483 ευρώ (ΦΕΚ 1888/2009) 




Συνολικά από το 2006 έως το 2009 η Τυποεκδοτική ελαβε 2.246.393 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους αναπτυξιακούς νόμους "αποτέλεσμα" των οποίων ήταν να χρεοκοπήσει και να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου στις αρχές του 2012!!!
Από τους δημοσιευμένους Ισολογισμούς και τις Καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης για το 2009 και το 2010 http://www.typoekdotiki.gr/2010-1.pdf προκύπτει ότι ο τζίρος της εταιρίας ανέρχονταν σε:

50.730.108 ευρώ για το 2009 και

43.214.753 ευρώ για το 2010.

Επίσης για όλα τα προηγούμενα έτη, ο κύκλος εργασιών της Τυποεκδοτικής ανέρχονταν σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ συν τις κρατικές επιδοτήσεις που εισέπραττε.

Σήμερα, η εταιρία έχει εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους. Ενώ η ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο 902 πουλήθηκε για να αποζημειωθούν οι επι 5 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΚΚΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία, εγώ διερωτώμαι γιατί δεν υπάρχει και η ίδια ευαισθησία για τους εργαζόμενους της Τυποεκδοτικής και τα ασφαλιστικά ταμεία;
Με βάση την οικονομική θέση της Τυποεκδοτικής  (οικονομική έκθεση 2012-σελ 54) η εταιρία χρωστάει 2.772.529 σε ασφαλιστικούς οργανισμούς!!! Πηγή: http://www.typoekdotiki.gr/2012-1.pdf

Η ερώτηση είναι απλή πλέον: Αυτό το χρεοκοπημένο οικονομικά και εκλογικά ΚΚΕ έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης; Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι που αποτελούν την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ και δεν είναι σε θέση να κρατήσουν μια επιχείρηση βιώσιμη να μας βγάλουν από την καπιταλιστική κρίση; Θα εφαρμόσουν τις σοσιαλιστικές αξίες και την κομμουνιστική ιδεολογία όταν απολύουν και αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους στις εταιρίες του ΚΚΕ; Όταν ακόμα και το άρθρο 42 του καταστατικού αναφέρει ότι :

Αρθρο 46 καταστατικού ΚΚΕ: Τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στον τεχνικό ή βοηθητικό μηχανισμό του Κόμματος, στο «Ριζοσπάστη», στην ΚΟΜΕΠ, σε άλλα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο εκδοτικό του Κόμματος  

Εδώ δε μιλάμε για 1400 ευρώ κατώτατο μισθό αλλά για εργαζόμενους που λοιδορούνται όταν ζητάνε να μη δουλεύουν απλήρωτοι! Τα συμπεράσματα δικά σας! 

 Απλυτος

4 σχόλια:

  1. "εργαζόμενοι που λοιδορούνται όταν ζητάνε να μη δουλεύουν απλήρωτοι"... γεμίσαμε Μανωλάδες! Όσο για το ίδιο το ΚΚΕ, μου θυμίζει Βατικανό, με τόση υποκρισία...και σίγουρα η Ελλάδα δε χρειάζεται κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να καταλάβει ο κόσμος την κοροιδία ολονών! Αυτό χρειάζεται και θα αναρτήσω πολλά άρθρα ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΚΚΕ είναι και ήταν πάντα της λογικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Οι μπλοκαρισμένοι εγκέφαλοι δεν ξεμπλοκάρουν ποτέ. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμα που πρέπει να μας θυμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να ακολουθούμε ανενδίαστα τίποτα, ειδικότερα στην πολιτική. Αυτό και μόνο το κάνει να χρειάζεται στην κοινωνία για να ξέρουμε τι γίνεται, αλλά πάντα εκεί που του αρμόζει να βρίσκεται, γιατί εάν ήταν εξουσία τίποτα δεν θα γνωρίζαμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...